Pagina's

zondag 16 oktober 2022

Fruit, lekker en gezond!

 Gedurende het thema maakten we kennis met verschillende fruitsoorten. Uiteraard werd veel geproefd. We deden ook een leuk spelletje. We kregen een gekke blinddoek aan en in onze mond werd een stukje fruit gestopt. Rarara, wat proef ik?

We knutselden een fruitwinkel. Allereerst stempelden we de bakstenen. We schilderden ook fruit aan de schilderezel. We konden kiezen uit vier fruitsoorten: een banaan, een citroen, een pruim of een druiventros. Sommige kleuters vonden het zo leuk en schilderden meerdere fruitsoorten op hun blad. 

We kregen de kans om te spelen in de fruit- en groentewinkel, te spelen met het speelgoedfruit, te kijken in de boekjes omtrent voeding, ...

Op een mooie zonnige namiddag deden we schrijfdans op de speelplaats. We kregen allemaal een krijtje. We tekenden eerst een stip en vervolgens tekenden we bij het horen van muziek ronde cirkels rondom de stip. Nog een steeltje en een kroontje en onze appel was klaar. 

Het gezelschapsspelletje 'boomgaard' werd gespeeld. We probeerden met z'n allen te winnen tegen de raaf. Dit was niet altijd even makkelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten